My Story


Welkom!
Mijn naam is Marit Hettinga, ik ben 41 jaar en ben Activiteitentherapeut van origine.

Wanneer ik schilder, volg ik echt mijn hart. Ik vind het heerlijk om nog niet te bedenken wat ik ga maken en het gaandeweg intuïtief te laten ontstaan. Het leert me in het hier en nu te zijn, genietend van het moment terwijl ik mijn essentie tot uiting breng.
Ik verdun mijn verf met oa edelstenenwater, daarnaast  experimenteer ik veel met verschillende toevoegingen om het beste uit mijn verf te halen en maak met Parelmoerpigmenten mijn eigen mengsels.

Nadat ik 4,5 jaar voor Defensie in de revalidatie werkte (specialisme Neuro-psychologische revalidatie), wilde ik mij graag kunstzinnig zelfstandiger verder ontwikkelen en heb oa fotografie & Cake-Art verkend.
Omdat ik liever mensen ook op een diepere laag hielp heb ik toen vrijwillig Sociale organisaties ondersteund, en deed ik veel trainingen in persoonlijke Ontwikkeling. Ik wist nog niet hoe ik het precies zou toepassen.

Toen ik in 2012 hobbymatig met vloeibare Acrylverf ging werken, voelde ik mij groeien. Wat een heerlijke romige verf! Ik mediteerde vooraf en volgde mijn voeling met de verf. Het maakte mij vredig en gelukkig. Ik voelde mij in contact staan met iets wat je 'de bron' zou kunnen noemen.

Dat moest ik met meer mensen delen! Niemand deed dit nog.
Ik experimenteerde 4,5 jaar lang geheel alleen en ontdekte vele technieken. In 2016 begon ik met Workshops geven onder de naam Yana Art.
Yana betekent je Innerlijke pad van ontwikkeling; de reis.
Ik kwam achter meer toevoegingen en technieken ook via andere experimenterende kunstenaars.
De Workshops liepen heel leuk, en ik had goede recensies. 


Maar ik ben ook iemand die graag door-evolueert. Ik keek wat ik kon doen met opgedroogde verf, en maakte er deze sieraden van. Mensen bleven ernaar vragen; het voelde als een roeping. Ik volgde mijn hart en in 2019 ontstond Liquid Diamonds! 

Met de schilder-workshops ben ik eventjes gestopt om mij nu écht op dit werk te focussen, en een programma te schrijven voor andere Kunstenaars die Workshops willen leren geven.

Naast mijn liefde voor het maken van kunst en Mindfulness, gaat mijn hart uit naar paarden, wintersport, natuur, mijn fijne vrienden/familie en fantastische soulmate vriend.
Daarnaast verzorg ik Gastlessen voor studenten in de Zorg over het omgaan met specifieke doelgroepen (Psychiatrie) en ben ik in training om dit op de Politie Academie te doen.

Ik hoop veel kleur in je leven te brengen met deze sieraden, die ik met grote zorg maak.. voor jou!
Liefs,
Marit Hettinga
info@LiquidDiamonds.nl / 0655308106