My Story


Welkom!
Mijn naam is Marit Hettinga, ik ben 40 jaar en ben Activiteitentherapeut van origine.

Wanneer ik schilder, volg ik echt mijn hart. Ik vind het heerlijk om nog niet te bedenken wat ik ga maken en het gaandeweg intuïtief te laten ontstaan. Het leert me in het hier en nu te zijn, genietend van het moment terwijl ik mijn essentie tot uiting breng.
Ik verdun mijn verf, voeg mediums toe en werk geheel zonder kwast. In plaats daarvan gebruik ik zwaartekracht, stokjes en een paletmes.

Ik wilde mij, nadat ik na mijn studie in de revalidatie werkte, kunstzinnig verder ontwikkelen en heb oa fotografie & Cake-Art verkend. Omdat ik liever mensen meer hielp heb ik Sociale organisatie ondersteund, en deed ik veel trainingen in persoonlijke Ontwikkeling. Ik wist nog niet hoe ik het precies zou toepassen, met ik voelde dat het klopte.
Maar de creativiteit ontbrak nog…

Toen ik in 2012 hobbymatig met vloeibare Acrylverf ging werken, voelde ik mij groeien. Wat een heerlijke romige verf! Ik mediteerde vooraf en volgde mijn voeling met de verf. Het maakte mij vredig en gelukkig. Ik voelde mij in contact staan met iets wat je 'de bron' zou kunnen noemen.
Dat moest ik met meer mensen delen!
Ik experimenteerde 4,5 jaar lang geheel alleen vele technieken en ging in 2016 Workshops geven onder de naam YanaArt (YanaArt.nl).
Yana betekent je Innerlijke pad van ontwikkeling; de reis. Ik kwam achter meer mediums en meer technieken ook via andere kunstenaars.
De Workshops liepen fantastisch, en ik had zeer goede recensies.

Maar ik ben ook iemand die graag door-evolueert. Ik experimenteerde met wat opgedroogde verf, en maakte er deze sieraden van. Mensen bleven ernaar vragen; het voelde als een kleine roeping. Ik volgde mijn hart en in 2019 ontstond Liquid Diamonds!

Het maken van deze sieraden heb ik nu opgenomen in mijn Workshop-programma

Naast mijn liefde voor het maken van kunst, gaat mijn hart uit naar paarden, wintersport, natuur en fijne mensen in mijn omgeving waaronder mijn lieve vriend waar ik leuke dingen mee doe.

Ik hoop veel kleur in je leven te brengen met deze sieraden, die ik met grote zorg maak.
Heel veel plezier op de site en wie weet zie ik je eens gezellig op een van mijn Workshops!

Liefs,
Marit Hettinga